Home / Nyheder fra Frokostfirmaet / Den hybride arbejdsplads og frokostordningen.

Den hybride arbejdsplads og frokostordningen.

Frokostordningen og den hybride arbejdsplads

Hybride arbejdspladser er kommet for at blive, hvis det er op til medarbejderne.

I Frokostfirmaet er vi meget opmærksomme på, at medarbejderne hos vores virksomhedskunder ved en frokostordning og en kantineløsning, ønsker en mere hybrid arbejdsdag. Den primære årsag til dette er den sparede tid på transport. 89% af medarbejderne værdsætter en hybrid arbejdsplads.

En ny undersøgelse fra JJL Nordic Research viser følgende indsigter. Der er fordele ved at arbejde hjemme, men også udfordringer man skal være opmærksom på.

  • Jo mere hjemmearbejde jo lavere produktivitet, så det ses ikke som optimalt at have meget mere end en dag om ugen hjemme.
  • Fleksibilitet, herunder hjemmearbejde og en fleksibel frokostordning er blevet et “must have” for virksomhederne for at tiltrække og fastholde de dygtige medarbejdere.
  • Virksomhederne står overfor nye udfordringer, når kultur og sociale relationer skal bestå med hjemmearbejde. Der skal derfor tænkes langsigtet og man skal have for øje hvordan medarbejderne bedst understøttes.

Hybrid Frokostordning

Mange medarbejdere vil som sagt gerne have en hjemmearbejdsdag en gang i mellem, men det er svært at ramme balancen med produktiviteten for virksomhederne, og deres produktivitet har været faldende igennem pandemien. 37% af medarbejderne føler de er langt mere produktive på kontoret og arbejdspladsen, men 40% mener også at deres niveauet på deres arbejdsplads skal op.

At have en god frokostordning er et must. Om det er portionsanrettet frokost eller family-style buffet frokostordningen består af, så har kvalitet og variation alle dage været det mest markante. Nu begynder kravene til fleksibilitet at komme i spil. Det er derfor nødvendigt med medarbejderkontrol og god administration. Hos Frokostfirmaet har vi en mobil-app hvorfra medarbejdere og frokostansvarlige kan håndtere den enkelte medarbejders bestillinger, således at virksomheden kan have et samlet overblik, og styre hvilke medarbejdere der er på arbejde og skal have mad, og hvilke der ikke er.

86% af medarbejderne i undersøgelsen peger på at det sociale aspekt omkring kollegaer og samlingspunkter er blevet endnu mere vigtige for dem, og de foretrækker at møde fysisk med kollegaer på arbejdspladsen, og kunne dele maden i frokostordningen sammen.

63% af medarbejderne føler virkelig at det er vigtigt dem som arbejder med hjemme og dem som arbejder mest på kontoret stilles lige, ift. hvad de har af goder. Det er derfor vigtigt at en mobil-løsning som Frokostfirmaet tilbyder kan sikre at dem som er hjemme mest, nemt kan få mad de dage de er på kontoret, uden at det skaber ekstra administration for virksomheden.

Med Venlig hilsen

Simon Bowall

Direktør i Frokostfirmaet