Home / Tips / Nyd årstidens råvarer

Nyd årstidens råvarer

De fleste er bekendt med hvordan årstiderne får råvarerne til at variere. Ligeledes ændres folks smagsvaner afhængig af vind og vejr – de fleste spiser lettere om sommeren og tungere om vinteren. Her kan du dykke ned i en artikkel om årstidernes indflydelse på dine madvaner.

Spis efter årstiden

Hver sæson har sin karakteristiske smag. Om vinteren putter vi os indendørs med store, dampende gryderetter fyldt med rodfrugter og kød, mens sommeren byder på sprøde salater på terrassen fyldt med fx asparges og jordbær.

Der er flere gode grunde til at spise efter sæsonen, både økonomiske og smagsmæssige. Spiser du de råvarer, der passer til kalenderåret, opnår du en naturlig variation i din kost, og sørger samtidig for at de råvarer du spiser, er dem med mest smag og kraft i. Frugt og grøntsager der er nyhøstede indeholder den højeste næringsværdi, og så smager de nye, danske kartofler da også bare bedre, når man har gået og glædet sig til dem hele vinteren!

Set fra et økonomisk perspektiv, kan det også langt bedre betale sig, at spise råvarer i sæson. Det giver sig selv, at råvarer er billigere når der lige er høstet en ordentlig portion, end råvarer der får forlænget deres levetid på unaturlig vis, så de kan spises hele året.

Sommerens lækreste råvarer

Sommerens sol og varme sørger for smagfulde, søde råvarer. Brug fx disse råvarer i dit køkken for at skabe en frisk, sommerlig smagsoplevelse:

  • Nye kartofler
  • Ærter i bælg
  • Grønne/hvide asparges
  • Majskolber
  • Spidskål
  • Rabarber
  • Jordbær
  • Krydderurter som fx dild

 

Varieret sommerfrokost

Hos Frokostfirmaet går vi højt op i at levere frokost tilpasset sæsonen. Alle vores samarbejdspartnere er kvalitetsbevidste cateringkøkkener og restauranter med en god forståelse for smagssammensætninger og variation – hele året rundt.

Vi samarbejder bl.a. med Substans, Ryde Gastronomi, Kødbyens Deli og Palæo Frokost, så der er noget for enhver smag. Med en frokostordning fra Frokostfirmaet vil I hver dag modtage en lækker frokost, sammensat af årstidens bedste råvarer, der med garanti vil skabe lykke på arbejdspladsen.

Ønsker du at høre mere om hvordan vi vil udforme en frokostordning til dit firma i København, Århus eller byerne omkring disse, er du altid velkommen til at kontakte Frokostfirmaet for et uforpligtende tilbud. Vi glæder os til at give dig og dit kontor en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige.