Home / Tips / Forskellige diæter på arbejdspladsen

Forskellige diæter på arbejdspladsen


Flere og flere oplever problemer med diæterne på arbejdspladsen – det være sig allergener eller særlige krav til maden. Denne tendens bliver mere udbredt hvorfor køkkenerne er nødt til at udvise et større hensyn og tilrettelægge mange af menuerne herefter.

Frokosten som samlingspunkt

På en stor, travl arbejdsplads kan det være svært at finde tid til at få snakket ordentligt sammen og tilbringe kvalitetstid med kollegerne, og derfor repræsenterer frokostpausen et velfortjent pusterum i den ellers travle arbejdsdag. Frokostpausen skal samle folk, og derfor er det også vigtigt, at alle føler, at deres ønsker bliver hørt, når det kommer til den mad der bliver serveret.

At sammensætte en frokostordning, der tilfredsstiller alle, er dog sværere end nogensinde før. Et kontor er fyldt med forskellige mennesker, der alle har forskellige spisevaner, enten pga. religion eller fordi de følger en bestemt diæt eller kur. Eksempler på forskellige spisevaner kan fx være:

  • Medarbejdere der spiser halal eller kosher pga. deres religion
  • Medarbejder der udelukkende spiser Palæo/Stenalderkost
  • Medarbejdere der har særlige allergier
  • Medarbejdere der er vegetarer
  • Medarbejdere der er veganere

Frokostordning med hensyn

En god frokostordning skal være varieret. Lige meget hvor god maden er, bliver man nemlig træt af den i længden, hvis den er for ensformig. Derudover skal den tage hensyn til de forskellige medarbejdere ved at tilbyde flere forskellige muligheder for at stille sulten.

Hos Frokostfirmaet leverer vi frokostordninger til virksomheder i både Københavnsområdet og området omkring Århus. Vores koncept er, at tilbyde vores kunder en robust og nærende frokost, samt muligheden for at skifte mellem vores mange køkkener. Skal der tages særlige hensyn til den frokostordning vi leverer til jer, skal i blot kontakte os. Vi påtager os gerne den opgave, at sammensætte en menu, der kan opfylde jeres behov.

Palæo – Moderne stenalderfrokost

Har I et ønske om at fokusere på stenalderkost, tilbyder vi hos Frokostfirmaet en frokostordning fra Palæo Frokost, som opfylder alle diætens krav. Idéen med Palæo er udelukkende at spise fødevarer, som mennesket selv har kunnet finde og fange i stenalderen. Følger man diæten, må man altså ikke indtage forarbejdede fødevarer, og man skal derfor holde sig fra brød, sukker og mejeriprodukter som fx yoghurt.

Firmafrokosten fra Palæo Frokost bliver tilberedt af lækre, danske råvarer, som har vokset naturligt i naturen siden stenalderen, dog tilpasset en moderne standard, så maden både er en fryd for øjnene og for maven.

Vil du vide mere om muligheden for at få en Palæo frokostning til dit kontor, kan du læse med her.