Home / Opskrifter / Portobello Burger

Portobello Burger

Byder det nye år på nytårsforsætter og er et af disse en kostomlægning? Så læs med her, hvor vi i løbet af januar vil bidrage til retter med et lavere antal kalorier. I første omgang præsenteres en sund portobello burger.

Denne ret kan kategoriseres under paleo, da der ikke indgår gluten – Laktose kan ligeledes undværes. Derfor henvender den sig også rigtig fint til allergener. Indholdet i burgeren kan ligeledes varieres efter lyst og behov.
Smagen fra portobello-svampen smager kraftigt igennem og giver en saftig og lækker konsistens til retten. Helt klart et forsøg værd!

Det skal du bruge til denne ret:

Estimeret tid 20 min

– 2 store portobello svampe – kan købes i almindelige dagligvarebutikker
– 400 g hakket oksekød – nok til to gode bøffer
– Salatblade – eksempelvis hjertesalat
– En avocado i skiver
– En tomat i skiver
– Et par skiver mozzarella (kan undlades)
– Olie (kokos eller oliven) til stegning af svampe og bøffer
– Salt og peber og hvidløgssalt til tilsmagning

 

Fremgangsmåde:

Form kødet til to medium bøffer, som trykkes godt flade. Steg dem i lidt olie, til de er næsten gennemstegte. Krydder dem med salt, peber og eventuelt lidt hvidløgssalt.

Rens portobello-svampene og fjern stokken fra disse, således der kun er hattene tilbage. Steg dem møre på en medium-varm pande og drys lidt salt ved.
Efter lyst kan tomaterne ligeledes steges kort på panden, til de opnår en blødere konsistens.

Snit avocado, salat og ost, som ved en traditionel burger.

Til sidst samles burgeren ved at benytte svampene som “burger-boller”.
Server straks, eventuelt med ketchup, mayo eller anden dressing. Dette kan undlades for et sundere alternativ.

Substans er ligeledes mester i, at tilberede frokost i paleo-stil. Læs mere her.

Velbekomme! Har I bud på andre sunde retter, tages disse imod med kyshånd.