Home / Opskrifter / Julegodter

Julegodter

Julen står for døren og det er tid til lidt julelækkerier. Vi nyder godt af de søde fristelser i juletiden og vi vil derfor tilbyde hele to nye inspirerende opskrifter til lidt julegodter.


December måned betyder julegodter og søde sager og det er hvad Frokostfirmaet kan tilbyde.
I denne omgang vil hele to lette opskrifter blive præsenteret, som med garanti vil blive et hit rundt om bordet.

Den første opskrift vi vil præsentere er æbleskiver. Her vil der være nok til 4-6 personer, afhængig af hvor lækkersultne i er.

Det skal du bruge til denne ret:

Estimeret tid 1 time

5 dl hvedemel
2 tsk. sukker
1 ½ tsk. kardemomme
3 æg
4 1/2 dl kærnemælk
3 spsk. god rapsolie
1 tsk. natron
½ tsk. salt
½ vaniljestang – kornene
Smør til at stege æbleskiverne i

Fremgangsmåde:

Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål. Skil herefter blommer og hvider, således at det er muligt, kun at røre æggeblommerne sammen med kernemælk og olie. Tilføj dernæst de tørre ingredienser, rør sammen og lad dejen hvile i ca. en halv time i køleskab.
Dernæst piskes æggehviderne stive og vendes i dejen.

Opvarm æbleskivepanden, kom lidt smør i hver af foremene og fyld trekvart op med dej. Vend æbleskiverne en halv omgang nar de bliver stive og hævede i kanterne. Her kan en strikkepind eller spisepind med fordel bruges for ikke, at brænde fingrene.
Når æbleskiven er vendt er der mulighed at sprøjte yderligere med dej ind i hullet, før end den vendes helt rundt. Dette giver mulighed for at få en flot, rund og fyldig æbleskive.

Disse serveres til gæsterne med drys af flormelis og syltetøj ved siden!

Næste opskrift på julegodter:

Den næste opskrift i rækken er på velsmagende pebernødder, som altid tages godt imod ved bordet.
De er lette at lave og falder som oftest i god jord hos folk.

Det skal du bruge til denne ret:

Estimeret tid 20 min

125 g smør
125 g sukker
1 æg
1 tsk. natron
Halv tsk. stødt kardemomme
Halv tsk stødt kanel
1 knsp. hvid Peber
275 g hvedemel

Julegodter

Fremgangsmåde:

Pisk sukker og smør sammen og tilsæt ægget når disse er rørt godt sammen. De tørre krydderier blandet i melet og æltes sammen med sukker/smør blandingen.

Når denne føles mør og god rulles den ud til fingertykke pølser, som skæres i små stykker og trilles runde til pebernødder.

Disse bages på en bradepande ved 200 grader i 10-12 minutter-

Pebernødderne er nu klar til servering – men pas på, de bliver revet væk!

Lad jer inspirere af ovenstående opskrifter eller kontakt os for et tilbud.
Vi serverer ligeledes æbleskiver og gløgg i denne søde juletid. Blandt andet Jubeti, og Simply Cooking tilbereder lækre julegodter til fordelagtige priser.

Velbekomme og god jul!

Follow my blog with Bloglovin