Madspild – hvordan kan du mindske det?

 Sådan undgår du at smide mad ud?

Vi gør en indsats mod madspild ved frokostordningen og for genanvendelse i samarbejde med Daka Refood. 

Smider du mad ud, der kunne være blevet spist? Madspild koster danske virksomheder og familier tusindvis af kroner om året.

Madspild belaster også klimaet og miljøet. Det koster nemlig ressourcer og CO2 at producere mad. Og de ressourcer er spildt, hvis maden bliver smidt ud.

Transport, opvarmning af stalde og drivhuse, brug af maskiner, gødning, sprøjtemidler og produktion af foder til dyr er nogle af de poster, der gør, at mad vejer tungt i klimaregnskabet.

Kilde: taenk.dk/test-og-forbrugerliv/mad-og-indkoeb/madspild/stop-madspild-tips

Helt konkret så tilbyder vi vores kunder følgende;

– Doggybags til leftovers
– Anretter ved hjælp af vægt (også portionsanretning)
– Laver informationskampagner om madspild
– Køkkener fokuserer på at tilberede med sæsonvarer
– Aftensmad som dagens ret af overskydende råvarer
– Giver mulighed for genanvendelse for madaffald.

Lad os sammen gøre det vi kan for at mindske vores footprint – mange kunder gør allerede en masse.

 Tiltag her og nu

Køl hurtigt rester ned, så holder de sig bedre. Flyt maden fra den varme gryde eller fad over i mindre, lukkede beholdere. Det skal kun lige dampe af, før du sætter maden på køl.

Maden køler hurtigere ned, hvis du fordeler den i flere små beholdere. Opbevar resterne ved højst 5 grader i køleskabet. Så holder resterne sig bedst og du undgår, at bakterier vokser frem på maden.

Hav opbevaringsbokse i alle størrelser, og brug gennemsigtige bokse. Så kan du bedre se, hvad du har i køleskabet.

Varm restemaden op til en temperatur på 75 grader, når du skal spise dem.

Kilde: taenk.dk/test-og-forbrugerliv/mad-og-indkoeb/madspild/stop-madspild-tips

Deka Refood

Med forebyggelse, sortering og genanvendelse udnyttes ressourcerne i det organiske affald langt bedre og nyttiggøres i produktionen af foder, gødning, biogas og biodiesel. Refood mærket er en tillidsbaseret certificering, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare – og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Kontakt Frokostfirmaet og hør mere om vores initativer.

Vil du mindske madspild på din arbejdsplads?

Vi rådgiver gerne omkring vores tiltag og erfaringer

Det er helt gratis og uforpligtende!