Home / Frokostordning / Funkii Kitchen og en drøm om økologi

Funkii Kitchen og en drøm om økologi

Fra fødevarer og landbrug til frokostcatering

Denne gang stiller vi skarpt på den nyeste i flokken af køkkener, nemlig Funkii Kitchen. De er helt nye hos Frokostfirmaet, men har masser af erfaring med at drive landbrug og producere råvare fra deres drift af Krogagergård på Midtsjælland. Og ikke bare råvarer. Økologiske råvarer som produceres på bæredygtig vis. Ronni Bach er ejeren og initiativtageren bag både Funkii Kitchen og Krogagergård fødevarer. Han har længe drømt om at kunne kombinere det gastronomiske med det økologiske landbrug.  Og Krogagergård var en god mulighed for at kombinere begge dele, da der er egen slagterstue og røgeri på gården. Alt går op i en højere enhed, da de producerer det hele på gården og kan forsyne deres køkken hver dag med gode råvarer. Der er lavet et match, som kun kan blive godt og vi glæder os enormt til, at I får mulighed for at smage maden og selv kan smage den høje kvalitet.

Et køkken der går ind for bæredygtighed i alt, hvad de gør

Funkii Kitchen blev skabt ud fra devisen om at ville skabe et køkken, der går ind for bæredygtighed i alle aspekter af virksomheden også økonomisk og, hvad angår medarbejderpleje. Det er ifølge dem selv nemlig nøglen til god mad og trofaste kunder og det hele påvirker hinanden og har indvirkning på slutproduktet. Deres viljestyrke og kompromisløse tilgang til økologi og kvalitet er noget, der i den grad smitter af og kan mærkes hos deres kunder.

Ronni udtaler selv; “Vi vil kun arbejde med og bruge de bedste råvarer, da vi tror på det giver mening og glæde hos vores kunder og vi selv synes, at det er det fedeste”. Bæredygtige og økologiske råvarer og den betydning det har for kvaliteten af maden er også noget, som Ronni selv eftersøger, når han spiser på restaurant og køber råvarer til sig selv.

At valget er faldet på økologi som mål og omdrejningspunkt er selvfølgelig ikke tilfældigt og hænger nøje sammen med deres tanker om bæredygtighed. Det er faktisk selve kernen af Krogagergård og Funkii Kitchen. Økologien er en særlig drivkraft og et plus for dem og deres kunder.

“Alt i alt er bæredygtighed og et sundt landbrug det vigtigste således, at vi kan få de bedste råvarer – og da Krogagergård har været drevet økologisk siden 1995, vægter vi de gode råvarer og det er selvsagt, at det også skal være centralt for frokostordningen” udtaler Ronni.

Egenproducerede råvarer sætter høj standard

Når man spørger til, hvad der driver Ronni Bach og Funkii Kitchen er der ingen tvivl. Det er den bedste smag og den højeste kvalitet, der jagtes dagligt og som driver værket. De arbejder med de bedste råvarer og når maden laves fra bunden med kun de bedste og naturlige råvare, er det med til at give nye nuancer og smag. Krogagergård giver dem nogle unikke muligheder, som ikke alle frokostleverandører kan benytte sig af.  De kan selv gå ud på marken tidligt om morgenen og plukke det, de skal bruge og se, hvor godt dyrene har det i den frie natur og vide, at alt er med omtanke og så naturligt som overhovedet muligt.

Der er høje forventninger til maden og med god grund. De kommer med en skarp holdning til sund og nærende frokost og i det hele taget måltider. Med så gode muligheder for at sikre kvalitet i råvare kan man også smage, at det er en frokostordning, som kan noget mere og er lidt ud over det sædvanelige. Man kan forvente smag i maden og kreativitet, da de favner de forskellige råvarer efter årstiden og de synes selv det er sjovt at udvikle og ikke gå i stå i forhold til maden og menuen. Deres køkken er nytænkende og de udfordrer sig selv og lytter meget til kunderne. Det er den bedste måde at blive endnu bedre på og lære undervejs.

De stærkeste på frokost i København

Visionen er også klar hos Ronni Bach og vejen er lagt mod målet.

“Vi vil være den bedste og skarpeste frokostordning i KBH med bæredygtighed og over 60% økologi. Vi vil være med til at fremme bedre landbrug og sund vækst af vores råvarer, så vi sammen med vores kunder kan få lækker og nærende mad med smag. Hver dag”.

Hos Frokostfirmaet glæder vi os meget til at følge deres rejse og udvikling.

Tilbage er vist bare at sige

Velbekomme!