Home / Frokost / Bellevue Strand

Bellevue Strand

Målet er klart for nyåbnede Bellevue Strand: De vil være den fedeste strand i Nordeuropa. En bæredygtig, holistisk tilgang til råvarer og planer om både sea farming og råvildt fra Dyrehaven skal føre dem i mål.

Midt på stranden, med havet til den ene side og med Dyrehaven til den anden, ligger det helt nye køkken Bellevue Strand. Og navnet fortæller mere end blot beliggenheden – det fortæller også, hvor maden kommer fra. Bellevue Strand håber nemlig på at bruge sin gode placering mellem hav og skov til at servere retter af råvarer, der er så lokale, som de kan blive.

“Vi planlægger at starte vores egen produktion af muslinger med sea farming og selv at skyde råvildt i Dyrehaven til efteråret. Vi serverer bæredygtigt og lokalt. Det er ord, som tit er nogle floskler, men her giver det faktisk mening,” siger Niels Meldgaard.

Niels Meldgaard er en af ejerne og har som tidligere Michelin-kok smag for det allerbedste. Han er udlært kok hos Erwin Lauterbach og har arbejdet på restauranter i blandt andet Paris, Italien, USA og Afrika.

Den anden ejer er Jesper Søe, manden bag Kaffekværnen, og han har en helt anden baggrund. Fælles for de to er, at de er sportsfolk. Måske derfor er de også begge meget målrettede. Det kommer til udtryk i deres ekstremt høje kvalitetsniveau. “Og det er den fælles ånd i det, vi laver,” forklarer Niels Meldgaard.

Farvel til Paris’ grønttorv

For både Jesper og Niels giver det god mening at bruge lokale råvarer. Det skåner nemlig klimaet, og det er nødvendigt, mener Niels Meldgaard.

“Det er enormt nemt at få friske varer fra grønttorvet i Paris eller flyve kød ind fra Irland. Det er meget nemmere end selv at finde varerne lokalt. Men i stedet for at bruge en masse CO2 på det, så vil vi bruge det hav, der er lige uden for døren, og den skov, vi er nabo til. Det giver noget særligt, hvis vi på sigt kan hive frisk tang og selvdyrkede muslinger ind fra stranden,” siger Niels Meldgaard.

Idéen til sea farming kom, fordi det er en alternativ næringskilde til det gængse landbrug.

“Fremadrettet er vi nødt til at finde andre næringskilder. Danmark er jo et gammelt fiskerisamfund, og du er aldrig mere en 50 km væk fra vandet. Så det at bruge havets ressourcer er for mig logik,” fortæller Niels Meldgaard.

Verdenskøkken efter sæson

De lokale råvarer bidrager til mere end den gode sag. De bidrager til en mere sæsonbetonet menu. For når maden er lokal, kan man ikke altid få alting. Derfor serverer Bellevue Strand jordbær, når det er jordbærsæson og grillet majs, når det er sæson for majs.

Frokosten, man kan få gennem Frokostfirmaet, varierer derfor også alt efter, hvad sæsonen byder på. Men man kan forvente det samme i frokostordningen, som på stranden – et ydmygt verdenskøkken med masser af krydderurter og smag af sommer.

“Dér, hvor man gør en forskel som kok, er når man serverer noget relativt ydmygt, der er velsmagende. Det er en af vores paroler,” fortæller Niels Meldgaard.

En anden grundsten er en holistisk tilgang til råvarerne. Bellevue Strand bruger så vidt muligt alle dele af råvarerne, så de mindsker spild.

“Hvis du tager et helt dyr, så er der nogle fine stykker og nogle mindre fine stykker på det. De fleste køkkener køber kun de fine stykker kød, men vi bruger hele dyret. Så laver vi ragout af forstykkerne, patet af indmaden og griller køllerne og ryggene,” siger Niels Meldgaard.

Lad stranden komme til kontoret

Bellevue Strand åbner officielt d. 1. maj, men du behøver ikke vente til sommer med at sætte tænderne i den lækre strandmad. Bellevue Strand er nemlig nyt køkken hos Frokostfirmaet, og du kan allerede nu bestille frokost derfra, og få sommerstemning leveret direkte til kontoret.

Bellevue Strand tilbyder også take away, ligesom du kan leje den flot beliggende restaurant til at holde events.

Vil du høre mere om muligheden for, at få en spændende og varieret frokostordning fra Bellevue Strand, er du altid velkommen til, at kontakte Frokostfirmaet over telefon eller via vores kontaktformular.