Home / Events / Sund julefrokost – sådan!

Sund julefrokost – sådan!

Julen er traditionernes tid, men traditioner er som bekendt til for at blive brudt. Måske har du bemærket at vi i år tilbyder Københavns virksomheder at bryde med den traditionelle julefrokost på hele to måder:
Den sunde julemenu fra Casserole og vores Stenalder-jul Deluxe fra Madsynergi er begge julemenuer baseret på paleo-principper. Disse menuer er Frokostfirmaets bud på en sund julefrokost.

Julen byder på mange julefrokoster. Gruer du ligesom os for sukker-chokket og den opspilede mave? Prøv en sund julefrokost i år.

Hvad er paleo og hvorfor skal det i min julefrokost?

Paleo-kost eller stenaldermad er fri for sukker og stivelse, tilsætningsstoffer mm. Kort fortalt dikterer paleo-principperne, at vi skal spise de samme næringsrige råvarer som vores forfædre gjorde i stenalderen – før man begyndte at dyrke jorden. Derfor er der en række af nutidens råvarer og forarbejdede produkter man helt undgår. En paleo-diæt skulle efter sigende give mere energi i hverdagen, pænere og slankere krop, renere hud og bedre søvn.

Skal en julefrokost være sund?

”Skal der være fest – så lad der være fest,” tænker du måske, mens du mæsker dig i juleguf og -godter. Men december måned kan være en lang og syndig affære. Julen bombardere os med sukkerholdige retter og tilsætningsstoffer. Derfor kan en sund julefrokost være en engel sendt fra himlen.
Men paleo-julefrokosten er ikke kun et sundt alternativ. Når man fjerner stivelse fra den klassiske julefrokost fjerner man kartofler og tilsat sukker, som er et grundelement i den traditionelle danske jul. Når man fjerner de traditionelle kartofler er der altså plads til at nytænke et gammeldags koncept og tilføre menuen spændende alternativer. Det synes vi er et forfriskende pust i en periode hvor al mad ligner hinanden. De to menuer, som Frokostfirmaet tilbyder deres kunder smager til gengæld af jul gennem de smagskombinationer og sæsonaktuelle råvarer, der anvendes.

I vores Stenalder-jul Deluxe har vi f.eks. koldt bord med bl.a. karrysild, rimet laks og julesalat. I Den sunde julemenu er der forfriskende og sprøde salater som f.eks. Grønkålssalat med æbler, granatæble og sherryvinaigrette. Madpaletten er lige så varieret som den typiske julemenu – hvis ikke mere. Den store forskel er, at man her slipper for den stivelse, der bl.a. giver os de velkendte oppustede julemaver.

Er du blevet sulten efter flere julelækkerier?

Se her menuer vi leverer til din virksomheds julefrokost 2014.
ALT for damerne har skrevet denne artikel om vores sunde julemenuer.